Globale integratiespecialist Yenlo eerste WSO2 Value-Added Reseller

 

Uitbreiding alliantie tussen WSO2 en Yenlo, Premier Partner voor integratie- en API-managementoplossingen

Nederland, Amsterdam en Mountain View, CA, USA, 7 november 2018. Yenlo en WSO2 kondigen vandaag aan dat Yenlo WSO2 Value-Added Reseller (VAR) is geworden. Deze stap is een logisch gevolg van het sterke partnership dat al jaren bestaat tussen WSO2, de toonaangevende open-source integratieleverancier en Yenlo, een wereldwijd opererende  integratiespecialist en gecertificeerde WSO2 Premier Partner.

Yenlo heeft meer dan 11 jaar ervaring in het leveren van oplossingen voor zakelijke applicaties, middleware en databaseplatforms voor traditionele servers, private en public clouds. Als VAR zal Yenlo oplossingen gebaseerd op het WSO2 Integration Agile Platform en de services en support daarop verkopen. Het WSO2 Integration Agile Platform is ontworpen voor gebruik on-premises en in de cloud. Het WSO2 Integration Agile Platform bestaat uit de WSO2 Enterprise Integrator, de WSO2 API Manager, de WSO2 Stream Processor en de WSO2 Identity Server voor identiteits- en toegangsbeheer.

De VAR-overeenkomst volgt op de erkenning van WSO2 door Forrester Research, Inc. in het rapport Forrester Wave™: API Management Solutions, Q4 2018 (1) gepubliceerd op 29 oktober 2018. Het rapport1 zegt over de WSO2 API Manager: “WSO2 is de enige oplossing in onze Forrester Wave analyse, die volledig open source is en goed presteert op alle criteria die we geëvalueerd hebben. Uitgesproken sterk zijn de formele life-cycle beheer en non-REST APIs, die enterprise API-strategieën managen.”

“Wij hebben al heel vroeg de waarde ingezien van WSO2 met zijn innovatieve, open-source benadering voor het verbinden van applicaties en services. Sinds die tijd zijn wij enorm gegroeid en zijn een wereldwijd opererende WSO2 Premier Partner geworden. Wij hebben het grootste aantal gecertificeerde WSO2 productexperts en WSO2 integratieconsultants in dienst. En met kantoren in Amerika en Europa zijn we volledig uitgerust om Fortune 500 organisaties in hun digitale reis te ondersteunen,” aldus Yenlo medeoprichter en CEO Ruben van der Zwan. “Het WSO2 Value-Added Reseller partnership is een strategische stap in onze wereldwijde expansie en brengt samen zakendoen voor ons en onze klanten naar een hoger niveau omdat we over de hele wereld consultancy, implementaties, support en trainingen voor het WSO2 Integration Agile Platform leveren.”

“Yenlo is een gewaardeerde, trouwe partner die van groot belang is geweest bij de ontwikkeling van de community rond het WSO2 Integration Agile Platform—zowel in het opbouwen van een uitgebreid team van WSO2 experts als in de hulp aan bedrijven in Europa en Amerika bij het integreren van de systemen, de services en apps waarop hun digitale business draait,” zegt WSO2 COO Shevan Goonetilleke. “Wij zijn er trots op Yenlo als WSO2 Premier Partner en als Value-Added Reseller aan boord te hebben. Met de VAR-overeenkomst versterken wij onze samenwerking die organisaties de technologieën, services en processen levert die zij nodig hebben bij het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van digitale transformatie door flexibel in integratie te worden.”

Over WSO2
WSO2 is de nummer 1 op de wereldranglijst van open-source integratieleveranciers en helpt digitaal gedreven organisaties integratie agile te worden. Gebruikers kiezen voor WSO2 omdat het een uitgebreid geïntegreerd platform biedt maar ook door de benadering van open source en de agile transformatiemethodologie. Het hybride platform voor ontwikkelen, opnieuw gebruiken, draaien en beheren van integraties voorkomt een lock-in door de open-source software die on-premises of in de cloud draait. Honderden bekende merken en duizenden wereldwijde projecten genereren jaarlijks met behulp van WSO2 integratietechnologieën 6 biljoen transacties. Meer info: https://wso2.com.

Over Yenlo
Yenlo is een wereldwijd opererende systeemintegrator en specialist in digitale transformatie met open-source en agile technologie. Yenlo is de toonaangevende en meest vooruitstrevende Certified Premier Partner en officiële Value Added Reseller van WSO2. Yenlo is van mening dat organisaties flexibel moeten zijn om een digitaal bureau te kunnen worden om zo hun relaties met klanten en bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren en nieuwe diensten, producten en businessmodellen aan hun portfolio toe te voegen.

Yenlo levert services voor enterprise- en solutionarchitecturen, softwareontwikkeling, operationele support, WSO2 productsupport, programma’s voor training en certificering. Daarnaast levert het bedrijf kant-en-klare oplossingen ‘as-a-Service’, zoals het middleware platform-as-a-Service Yenlo Interconnect services. Meer info: www.yenlo.com.

(1) Forrester Research, Inc. “The Forrester Wave™: API Management Solutions, Q4 2018,” by Randy Heffner with Christopher Mines, Allison Vizgaitis, and Diane Lynch, October 29, 2018.
The Forrester Wave™: API Management Solutions, Q4 2018
Trademarks and registered trademarks are the properties of their respective owners.

###

PR Contacts
Tamara de Lange
Yenlo
Office: +31 20 2700 700
Email: tamara.de.lange@yenlo.com

Yenlo’s Rene Wiersma wint Best in Business Award 2016 Nyenrode Business Universiteit

Rene Wiersma

Fotograaf: Floris Heuer

Schiphol-Rijk, 22 november 2016, René Wiersma, MSc MBA, Enterprise Architect bij Yenlo, heeft de Best in Business Award 2016 van Nyenrode Business Universiteit gewonnen. Wiersma won deze award voor de beste MBA thesis van de ‘Executive MBA in Business & IT’ in 2016. Hij onderzocht de manier waarop independent software vendors (ISV’s) een ‘Internet of Things (IoT)’ businessmodel kunnen ontwikkelen. Naar aanleiding van zijn wetenschappelijk onderzoek schreef hij in samenwerking met Yenlo het boek Switch on your IoT. Dit boek is een goede leidraad voor bedrijven die willen starten met IoT.

Best in Business Award 2016
Nyenrode Business Universiteit kent de Best in Business Award ieder jaar toe aan de thesis met het meest relevante onderwerp in relatie tot organisatie, actualiteit, originaliteit, directe toepasbaarheid en zakelijke uitwerking.

Succesvolle IoT-organisatie opzetten
Wiersma onderzocht voor zijn thesis hoe organisaties, en specifiek ISV’s, succesvol een IoT-businessmodel kunnen ontwikkelen. IoT behelst alle apparaten die uit zichzelf via internet communiceren met organisaties of andere apparaten, zoals mobiele telefoons, Tesla’s of smart thermostaten. Wiersma interviewde verschillende experts: ‘Toen ik een onderwerp voor mijn thesis zocht, kwamen Yenlo en ik al snel op het idee om een organisatiemodel voor IoT te ontwikkelen. In de ICT-wereld is IoT een trend die veel vraagt op het gebied van integratie. We waren benieuwd hoe we als ICT-dienstverlener en expert op gebied van integratie konden inspelen op deze trend.’ Wiersma merkte dat organisaties worstelden met de vraag hoe zij met IoT waarde zouden kunnen creëren. In het boek geeft hij hier antwoord op. Het is een leidraad en startpunt voor integratiespecialisten die op zoek zijn naar een businessmodel waarin IoT een belangrijke rol speelt.

Van onderzoek tot boek
Het onderwerp IoT is zo interessant dat Wiersma en Yenlo hebben besloten de thesis om te schrijven naar het boek Switch on your IoT. De thesis is wetenschappelijk ingestoken, het boek is meer praktijkgericht en bevat veel actuele, concrete voorbeelden. Er wordt uitgebreid ingegaan op IoT-technologie, API’s en API-management. John Mathon, medeoprichter van TIBCO en Vice President of Strategy Yenlo, Ruben van der Zwan, CEO en medeoprichter van Yenlo en Paul Fremantle, co-founder WSO2 en momenteel bezig met zijn Phd rondom ‘The Internet of Things’ aan de Universiteit van Portsmouth hebben aan de totstandkoming van het boek meegewerkt. Het boek is te verkrijgen via Amazon.

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Meer informatie:
Tamara de Lange
Marketing Coordinator
+31 (0)20 270 0700

Yenlo benoemt Vice President of Strategy, John Mathon

Hazerswoude-Rijndijk, 29 maart 2016 – Yenlo, een expert in ICT-integratie en Premier Partner van WSO2, benoemt John Mathon tot Vice President of Strategy. Mathon is mede-oprichter van TIBCO en wordt al jaren gezien als één van de belangrijkste experts op het gebied van softwareoplossingen.

Yenlo - John Mathon - 1Yenlo, Premier Partner van WSO2, is wereldwijd verantwoordelijk voor de dienstverlening rond WSO2-technologie. Momenteel heeft Yenlo kantoren in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. WSO2 is het enige 100% open-source integratieplatform voor geoptimaliseerde, op services georiënteerde architecturen (SOA’s) en ‘connected’ organisaties.

Om de groei in zowel Noord-Amerika als Europa te stimuleren, heeft Yenlo John Mathon tot Vice President of Strategy benoemd. Hiervoor bekleedde Mathon gedurende 15 jaar de functie van Chief Technology Officer (CTO) bij TIBCO, waarvan hij medeoprichter is. Hij was verantwoordelijk voor de complete stack van integratietechnologie van TIBCO software. Hierna werd hij Vice President bij Computer Associates en de laatste 2 jaar was hij Vice President Product Strategy bij WSO2.

Mathon is een bekende en gewaardeerde keynote spreker op universiteiten en op internationale conferenties.

Mathon gaat zich richten op het definiëren en implementeren van Yenlo’s groeistrategie in Noord-Amerika en Europa. Yenlo’s filosofie van ‘Connected Business’ staat hierbij central.

Ruben van der Zwan, CEO, Yenlo International Holding: ‘Yenlo wil wereldwijd één van de toonaangevende bedrijven worden op het gebied van integratieoplossingen op basis van open-sourcetechnologie. Deze oplossingen helpen bedrijven de uitdagingen die samenhangen met Application Programming Interface en Internet of Things het hoofd te bieden. John zal de roadmap voor Noord-Amerika en Europa gaan bepalen. Ik ben trots op het feit dat hij zich aan ons bedrijf heeft verbonden.’

John Mathon, Vice President of Strategy, Yenlo: ‘De toename van het aantal open-source en closed-source componenten en clouddiensten, zorgt ervoor dat nieuwe technologieën razendsnel oprukken. Veel organisaties die software (ontwikkel)modules leveren of zelf ontwikkelen, worstelen met het implementeren van een goede DevOps aanpak gecombineerd met Data Analyse en het opnieuw bouwen van API’s binnen nieuwe servicearchitecturen. Yenlo levert oplossingen op basis van deze componententechnologie en ik ga Yenlo helpen wereldwijd één van de marktleiders op dit gebied te worden.’

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsand, Engeland en de Verenigde Staten.

Yenlo en Accelalpha richten Yenlo USA op voor WSO2-dienstverlening in Noord-Amerika

Hazerswoude-Rijndijk, 16 maart 2016 – Yenlo en Accelalpha bundelen hun krachten in Noord-Amerika en gaan samen verder onder de naam ‘Yenlo USA’. De nieuwe organisatie richt zich op het leveren van kosteneffectieve WSO2-diensten van hoge kwaliteit in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Yenlo, Premier Partner van WSO2, is wereldwijd verantwoordelijk voor de dienstverlening rond WSO2-technologie. Momenteel heeft Yenlo kantoren in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. WSO2 is het enige 100% open-source integratieplatform voor geoptimaliseerde, op services georiënteerde architecturen (SOA’s) en ‘connected’ organisaties.

Accelalpha levert organisatie- en IT-adviesdiensten in Noord-Amerika, heeft een uitstekend track record onder Fortune 100 organisaties en is gespecialiseerd in de implementatie en integratie van applicaties voor zakelijk gebruik in ondernemingen, in waardeketens en in de cloud.

De gespecialiseerde diensten die Yenlo USA biedt:

– Consulting Services
– Enterprise en Solution Architecture Services
– Implementatie en Software Development Services
– Training- en Certificeringsprogramma’s
– Verkoop van WSO2 productsupport

Erik Assink, Managing Director, Yenlo USA: ‘Samen kunnen we ons snel groeiende klantenbestand in Noord-Amerika optimaal en met de nieuwste WSO2-skills ondersteunen Wat ons onderscheidt van de concurrentie is de combinatie van WSO2-productkennis met in de praktijk opgedane know-how over de manier waarop deze producten in de heterogene IT-omgevingen van onze klanten kunnen worden ingezet. Het feit dat we in Noord-Amerika lokaal opereren, geeft onze klanten toegang tot de meest kosteneffectieve en meest efficiënte WSO2-servicesdelivery.’

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

Kijk voor meer informatie op: www.yenlo.com

iBeacon-proeftuin op eerste LoRa netwerk in de wereld

Amsterdam heeft primeur: Living Lab voor Smart City Apps

Hazerswoude – Rijndijk, 18 augustus 2015 – Amsterdam positioneert zich als Smart City en stelt bezoekers, bedrijven en studenten in de gelegenheid om op de iBeacon Mile Smart City Apps te testen. Op de iBeacon Mile vindt, via het eerste LoRaWan netwerk ter wereld, M2M-communicatie plaats. Glimworm levert de iBeacons, Yenlo ontwikkelt APIs die het ontwikkelen van apps vereenvoudigen.

iBeacon
Een iBeacon is een apparaat dat via bluetooth low energy (BLE) een radiosignaal verstuurt dat kan worden opgevangen door smartphones, wearables en andere apparaten. Met iBeacons kan de locatie van deze devices exact worden bepaald zodat een app specifieke, locatiegebonden informatie kan sturen.

 

Gbeacon 3-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iBeacon Mile – wereldwijde primeur LoRaWan netwerk
De iBeacon Mile in Amsterdam is 3400 meter lang en loopt van het Centraal Station langs de OBA, Nemo en het Scheepvaartmuseum naar het Marineterrein. Op de iBeacon Mile is een combinatie van 40 tot 60 Glimworm V2 en V3 Beacons en 20 Internet of Things (IoT) Beacons geplaatst. Dit zijn de nieuwste Beacons, uitgerust met een ‘smart’ sensor die op het LoRaWan gebruikt kunnen worden en niet alleen zenden, maar ook ontvangen. Machine to Machine (M2M) communicatie-applicaties zijn hierdoor ook mogelijk. LoRaWan is een nieuw standaard M2M-protocol, dat kleine hoeveelheden data over lange afstanden kan versturen, tot 3 kilometer in de stad en tot wel 30 kilometer in landelijk gebied. Het LoRaWan protocol wordt als de toekomst van IoT-tweerichtingsverkeer beschouwd.

iBeacons en het LoRaWan-protocol samen maken het mogelijk om de data van beacons in grote gebieden te verzamelen en naar de cloud te sturen waar de data gebruikt kan worden. Glimworm en KPN hebben de wereldwijde primeur met de implementatie van dit netwerk. Het is succesvol geïnstalleerd en wordt nu getest op de iBeacon Mile.

Wat is het doel?
Voor veel bedrijven – zowel in softwareontwikkeling als in de creatieve sector – is het moeilijk om Smart City Apps en toepassingen te ontwikkelen, omdat een goede testomgeving ontbreekt. De iBeacon Mile is nadrukkelijk bedoeld als ‘living lab’, waar alle geïnteresseerde partijen (burgers, bedrijven en hogescholen/universiteiten) toepassingen voor kunnen ontwikkelen.

Op 23 juli jl. is het project iBeacon Mile officieel van start gegaan. De iBeacons zijn onderdeel van het Smart City Concept van stad Amsterdam en bieden nieuwe mogelijkheden op het gebied van location based services en nieuwe businessmodellen. Amsterdam wil de beacons ook testen als baanbrekend, innovatief middel om met inwoners en bezoekers van de stad te communiceren. Denk hierbij aan situaties waarbij mensenmassa’s gestuurd moeten worden, community building , vervoersinformatie en educatieve doeleinden.

Consortium
De iBeacon Mile is een initiatief van 20 partijen, die investeren in het project, in de vorm van geld of met producten en diensten, onder leiding van de Gemeente Amsterdam en iBeacon-maker Glimworm. Partners zijn onder andere KPN (LoRaWan infrastructuur), Glimworm (Beacons), Hogeschool van Amsterdam, Intel, Yenlo (WSO2), JCDecaux en Waag Society.

Mede-initiatiefnemer Glimworm levert de iBeacons voor dit project. Project Partner Yenlo ontwikkelt op basis van de open source API Manager van WSO2 Application Programming Interfaces (APIs) die het ontwikkelaars makkelijk maken om de locatie van beacon en dichtstbijzijnde Points of Interest te vinden.

SAIL 2015 Amsterdam en de toekomst
Iedere vijf jaar komen zo’n 2,5 miljoen bezoekers naar de haven van Amsterdam waar meer dan 60 van de grootste zeilschepen ter wereld voor anker zijn gegaan. SAIL 2015 maakt gebruik van het netwerk met zijn eigen App. Deze app geeft relevante culturele informatie en wordt aangestuurd door de beacons op schepen, in de haven en op de iBeacon Mile.

Eind 2015 start de installatie van meer dan 2700 iBeacons bij bus- en tramhaltes en billboards in Amsterdam en op Schiphol. Ook worden bij zogenaamde innovatiehubs zoals universiteiten, incubators en co-working spaces beacons geïnstalleerd. Op deze manier ontstaat ‘s werelds grootste iBeacon netwerk en daarmee ook het grootste Internet of Things (IoT) Living Lab. In januari 2016 wordt Nederland gedurende een half jaar roulerend voorzitter van de Europese Unie en zullen veel evenementen in Amsterdam plaatsvinden.

De uitgebreide projectomschrijving http://blog.yenlo.com/building-the-worlds-biggest-ibeacon-living-lab-with-wso2

Over Glimworm IT
Glimworm is een van de toonaangevende organisaties in de opkomende Internet of Things (IoT) community in Amsterdam. Glimworm heeft meegwerkt aan verschillende initiatieven zoals The Air Quality Egg en Smart Citizen Kit. Glimworm is gastheer van de Sensmakers Meetup bestaande uit ongeveer 2000 leden uit de Amsterdamse IoT community. Glimworm heeft de eerste Nederlandse BLE compatible sensoren, Glimworm Beacons, gemaakt. Onlangs heeft Glimworm met de gemeente Amsterdam het Amsterdam iBeacon Living Lab opgezet. Dit Private Public Partnership is het eerste en grootste open IoT Living Lab ter wereld, dat nieuwe IoT-technologie combineert met het nieuwe LoRa netwerk  waardoor interactieve hyper-relevantie in openbare ruimtes gecreëerd wordt. Meer informatie over dit initiatief: www.ibeaconlivinglab.com en http://glimwormbeacons-ibeacon-compatible-sensors.pr.co/presskit

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist op het gebied van open source Java middleware ten behoeve van ketenintegratie en business proces management. Yenlo is de #1 Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd Software Development, Development Support, Product Support en Trainingen op het gebied van WSO2. Yenlo is de ontwikkelaar van de Digikoppeling adapter voor de WSO2 Enterprise Service Bus die miljoenen transacties tussen overheden extreem snel, betrouwbaar en veilig verwerkt. Yenlo heeft diepgaande kennis op het gebied van WSO2, Java, GlassFish en Oracle technologie. Meer informatie: yenlo.com of communities op LinkedInTwitter en Facebook.

Yenlo lanceert “Yenlo WSO2 GURU Team”

WSO2 rapporteert 155% groei in partneromzet

Hazerswoude-Rijndijk – 3 juni 2015 – Yenlo, WSO2 Premier Partner, lanceert vandaag een nieuwe dienstverlening voor WSO2 klanten en prospects: het Yenlo WSO2 GURU Team.

Dit team bestaat uit een groep gekwalificeerde engineers die klanten over de hele wereld assisteren bij de implementatie van het complete, 100% open source WSO2 enterprise middleware platform.

Tegelijkertijd kondigt WSO2 vandaag tijdens WSO2Con Europe 2015 aan dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2015 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 155% groei in partneromzet laat zien.

LEES VERDER IN HET ENGELS

…….……. WSO2 delivers open source software for building, integrating, managing, securing and analyzing companies’ APIs, applications, and Web services—on-premises, in the cloud, on mobile devices, and across the Internet of Things. Yenlo, a WSO2 Premier Partner, delivers product support, 24/7 managed services, orientation days, quick start support, development support, consulting, training and certification programs tailored to the needs of WSO2 customers.

“As Premier Partner of WSO2, we deliver WSO2 expertise across the world, we could not do this without the outstanding partner program of WSO2,” said Yenlo’s CEO and co-founder, Ruben van der Zwan. “The new worldwide Yenlo WSO2 GURU Team service will help WSO2 customers in quickly implementing the WSO2 platform, based on best practices and proven setups and templates. Customers can quickly benefit from their connected business with a short time to market and without worrying about the technical platform and implementation within their environment this way.”
”’

“Yenlo’s best-in-class approach and expertise in implementing WSO2 projects for customers has contributed to the growing adoption of our WSO2 platform,” said Lindsey Anderson, WSO2 vice president of channel sales. “We are excited to see Yenlo build on its success as a WSO2 Premier Partner, to provide the Yenlo WSO2 GURU Team to help our global customers implement solutions that address the demands of today’s connected business.”

The Yenlo WSO2 GURU Team
In addition to providing the service for new customers, the Yenlo WSO2 GURU Team will be deployed at customer sites that encounter issues within the technology stack or within the integration itself. With years of project experience and the deep knowledge about the WSO2 platform, combined with its role as a WSO2 Premier Partner, the agile Yenlo team features some of the world’s top experts. For more information visit: www.wso2.guru.

About Yenlo
Yenlo is a Premier Partner of WSO2 with offices in the Netherlands, Belgium, Germany, United Kingdom and the United States. We deliver first class product support, 24/7 managed services, orientation days, quick start support, development support, consulting, training and certification programs tailored to the needs of WSO2 customers, and as of today Yenlo WSO2 GURU Team services as well. Visit http://www.yenlo.com to learn more, or check out the WSO2 community on the LinkedIn.

Trademarks and registered trademarks are the properties of their respective owners.

Erasmus MC en Yenlo zorgen voor nieuwe kijk op patiënt

Stamboomtekeningen met verstrekkende gevolgen

Hazerswoude- Rijndijk, 24 maart 2015 – Erasmus MC (= Medisch Centrum) en Yenlo hebben een tekenprogramma voor stambomen aan het electronische geneticadossier, Genesis, toegevoegd. Genesis is een volledig patiënteninformatiesysteem voor de Klinische Genetica waarin allerlei informatie over patiënten en hun familieleden is opgeslagen. Bij het tekenen van een genetische stamboom wordt al deze – aan een specifieke patiënt gerelateerde – informatie beknopt weergegeven. Artsen krijgen hierdoor een uitgebreid en volledig beeld van hun patiënten en de overerving van aandoeningen binnen hun families.

Stambomen tekenen in Genesis
Genesis wordt continu verbeterd en uitgebreid aan de hand van nieuwe inzichten en wensen vanuit de afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC, aangevuld met wensen vanuit de andere deelnemende centra. Jaarlijks komen nieuwe releases uit. Vanaf vandaag wordt de mogelijkheid om stambomen te tekenen aan Genesis toegevoegd.

Koppeling aan database
De ontwikkeling van dit tekensysteem en de mogelijkheid om tijdens het tekenen voorhanden zijnde informatie te koppelen en weer te geven, heeft tot ongekende mogelijkheden geleid. “Genesis legt onvermoede biologische verbanden bloot en tekent die automatisch in de stamboom,” aldus Rob Verhage, ICT-architect Erasmus MC. “In de database is ook andere informatie, zoals administratieve, diagnostische en labdata, opgeslagen. Dat gaat dus verder dan familiebanden. Deze gegevens zijn nu vanuit de stamboom direct in te zien. Een arts krijgt tijdens het tekenen een holistisch beeld van zijn patiënt. Bij terugkerende ziektes of afwijkingen worden ook nog markeringen toegevoegd, waardoor patronen zichtbaar worden. Op basis hiervan kunnen artsen conclusies trekken over bijvoorbeeld erfelijke ziektes.”

Revolutie in medische wetenschap
Tijdens de specificatie van het programma werd duidelijk wat de implicaties zouden kunnen zijn; tijdens de bouw werden gebruikers zich daarvan pas echt bewust. De nieuwe dynamische functionaliteit ‘stamboomtekenen’ in Genesis geeft nieuwe mogelijkheden omtrent beeldvorming van een patiënt. Het biedt een potentie die op dit moment nog niemand overziet. Voor artsen kan deze benadering leiden tot een hele nieuwe manier van diagnosticeren, waarbij de balans tussen ethiek en privacy enerzijds en beschikbaarheid van onvermoede informatie anderzijds nog gevonden zal moeten worden gevonden.

De volledige casebeschrijving: http://offer.yenlo.com/erasmus-mc-en-yenlo-zorgen-voor-nieuwe-kijk-op-patient-case-study.

Over Yenlo
Yenlo is een ICT-dienstverlener met focus op middleware ten behoeve van ketenintegratie en business proces management. Yenlo ontzorgt bedrijven als het gaat om hun ICT. Om dat te realiseren richt Yenlo zich specifiek op private cloud hosting, software development en 24/7 managed services. Yenlo is de ontwikkelaar van de Digikoppeling adapter voor de WSO2 Enterprise Service Bus die miljoenen transacties tussen overheden extreem snel, betrouwbaar en veilig verwerkt. Yenlo gebruikt de Design & Engineering Methodology for Organizations (DEMO), een vast stramien op basis waarvan transacties, analyses en business processen worden vormgegeven. Yenlo heeft partnerships met WSO2, Java, GlassFish, SUSE, Amazon Web Services en Oracle. Meer informatie: yenlo.nl of communities op LinkedIn, Twitter en Facebook.

###
Meer informatie:
Yenlo, Nevlynn Janssen, tel: 071 8200082, email: nevlynn.janssen@yenlo.nl
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: jeanette@wildwerk.nl

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kiest voor Yenlo

Enterprise Service Bus structureert losse informatievoorziening

Hazerswoude-Rijndijk, 26 februari 2015 – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) werkte met een groot aantal op zichzelf staande informatiesystemen. Dit had veel overlap en extra werk tot gevolg en informatie op basis van meerdere systemen was niet direct beschikbaar. Yenlo heeft een aanbod gedaan voor de implementatie van een Enterprise Service Bus die de systemen op een slimme manier koppelt. HHNK heeft na een succesvol verlopen Proof of Concept de opdracht aan Yenlo gegund.

HHNK houdt Noord-Holland droog
Een groot deel van Noord-Holland ligt beneden zeeniveau. Dat betekent dat er veel werk moet worden verzet om het droog te houden. HHNK is verantwoordelijk voor de waterschapstaken in het deel van Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal en Texel.

Losse informatievoorziening
HHNK kenmerkt zich door een relatief ‘losse’ informatievoorziening. Binnen HHNK worden veel informatiesystemen gebruikt die de primaire processen ondersteunen. Deze systemen staan echter vaak op zichzelf en zijn niet goed met elkaar geïntegreerd. Het ontbreken van integratie leidt tot overlap in functionaliteit in verschillende systemen en het ontbreken van procesoverstijgende informatievoorziening.

Investeren in integratielaag
De nieuwe afdeling I&A binnen HHNK heeft besloten te investeren in een integratielaag of Enterprise Service Bus (ESB). Dit heeft veel voordelen: de laag koppelt ‘losse’ systemen of systeemgroepen op een slimme wijze met elkaar, vermindert het aantal systemen en biedt de mogelijkheid applicaties te selecteren op basis van de juiste balans tussen prijs en prestatie, gebaseerd op de functionele behoeften van de bedrijfsprocessen van HHNK. Ook wordt het mogelijk gegevens eenmalig vast te leggen en vaker te gebruiken.

HHNK wil doel met Yenlo halen
HHNK had zich ten doel gesteld een goed functionerende integratielaag te selecteren en implementeren en het gebruik en beheer daarvan binnen de ICT-beheerorganisatie van HHNK te borgen. De integratielaag moet in april 2015 worden opgeleverd en operationeel zijn met twee gerealiseerde koppelingen (werkend en goedgekeurd). Yenlo heeft een voorstel tot aanschaf en implementatie van de WSO2 Enterprise Service Bus ingediend. Na een succesvolle Proof of Concept heeft Yenlo opdracht gekregen voor het leveren van de ESB, het adviseren tijdens de implementatie en het faciliteren van opleidingen voor ontwikkelaars en beheerders.

Over Yenlo
Yenlo is een ICT-dienstverlener met focus op middleware ten behoeve van ketenintegratie en business proces management. Yenlo ontzorgt bedrijven als het gaat om hun ICT. Om dat te realiseren richt Yenlo zich specifiek op private cloud hosting, software development en 24/7 managed services. Yenlo is de ontwikkelaar van de Digikoppeling adapter voor de WSO2 Enterprise Service Bus die miljoenen transacties tussen overheden extreem snel, betrouwbaar en veilig verwerkt. Yenlo gebruikt de Design & Engineering Methodology for Organizations (DEMO), een vast stramien op basis waarvan transacties, analyses en business processen worden vormgegeven. Yenlo heeft partnerships met WSO2, Java, GlassFish, SUSE, Amazon Web Services en Oracle.
Meer informatie: www.yenlo.nl of communities op LinkedIn, Twitter en Facebook.

###

Meer informatie:

Yenlo, Nevlynn Janssen, tel: 071 8200082, email: nevlynn.janssen@yenlo.nl
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: jeanette@wildwerk.nl

Yenlo bewijst kwaliteit met ISO certificering

ISO 9001 en 27001 voor kwaliteitsmanagement en data security

Hazerswoude – Rijndijk, 9 januari 2015 – Vanaf vandaag is ICT-dienstverlener Yenlo volgens de ISO normen 9001:2008 en 27001:2013 gecertificeerd. De norm 9001 staat voor kwaliteitsmanagement, de norm 27001 voor databeveiliging.

ISO 9001
De ISO norm 9001 beschrijft de processen binnen een bedrijf die bijdragen aan klanttevredenheid en de kwaliteit van producten en diensten. Maarten de Waal, COO en founder van Yenlo: “De norm 9001 laat zien dat je je processen goed managed. Dat is belangrijk voor een ICT-dienstverlener als Yenlo, omdat het onze klanten de zekerheid geeft dat wij volgens bepaalde standaarden en volgens vooraf gedefinieerde stappen werken”.

ISO 27001
De 27001 norm gaat over databeveiliging, over de procedures binnen een bedrijf die betrekking hebben op de manier waarop met eigen data, met data van derden, met hosting van data, met backups, encryptie etc. wordt omgegaan. “Dit geeft klanten de garantie dat al hun informatie bij ons in goede handen is. Niet alleen de informatie die wij nodig hebben om een project uit te kunnen voeren, maar ook de informatie die wij voor hen hosten en beheren.”

Handboek
Yenlo is meer dan een jaar bezig geweest met deze certificatie. “We hebben een volledig handboek gemaakt over hoe wij omgaan met processen en met data. In het handboek staan de procedures beschreven die wij onszelf opleggen. Bij deze procedures horen ook allerlei referentiedocumenten en verslagleggingen. Zo hebben we een autorisatiematrix gemaakt waarin staat wie bijvoorbeeld een sleutel heeft, wie bij welk stukje netwerk mag. De norm 27001 maakt klanten duidelijk dat vastligt wie er bij bepaalde informatie mag komen. Omdat Yenlo voldoet aan de eisen van de norm, kan en mag een klant ervan uitgaan dat het goed geregeld is.”

Waarom certificeren?
Yenlo werkt voor veel partijen in de overheidsmarkt, grote partijen in de zorg, partijen die door de Nederlandse bank geaudit worden. “Zij vragen om dit soort certificering”, aldus De Waal. “Wij onderscheiden ons positief van de concurrentie omdat wij zowel aan de ISO 9001: 2008 als aan de ISO 27001: 2013 norm voldoen. Dit heeft voor onze klanten een enorme meerwaarde. De ISO creditering is voor Yenlo zeker een Unique Selling Point.”

Ook het bedrijf zelf heeft voordeel van de certificering. De Waal: “Het hele traject heeft Yenlo als bedrijf verder gebracht. Wij zijn intern bijvoorbeeld efficiënter gaan werken en communiceren. De effecten  van dit certificeringstraject hebben zeker bijgedragen aan de snelle groei die we nu doormaken. Wij hebben het heel grondig aangepakt. We zijn twee keer intern geaudit en pas daarna voor de werkelijke audit gegaan. Wij wilden er namelijk zeker van zijn dat we een goed kwaliteitssysteem hadden.”

Over Yenlo
Yenlo is een ICT-dienstverlener met focus op middleware ten behoeve van ketenintegratie en business proces management. Yenlo ontzorgt bedrijven als het gaat om hun ICT. Om dat te realiseren richt Yenlo zich specifiek op enterprise architecturen, software development en 7×24 managed services. Yenlo is de ontwikkelaar van de ebMS adapter voor de WSO2 enterprise service bus die miljoenen transacties tussen overheden extreem snel, betrouwbaar en veilig verwerkt. Yenlo gebruikt de Design & Engineering Methodology for Organizations (DEMO), een vast stramien op basis waarvan transacties, analyses en business processen worden vormgegeven. Yenlo heeft partnerships met Oracle, SUSE en WSO2.

Meer informatie: www.yenlo.nl of communities op LinkedIn, Twitter en Facebook.

###

Meer informatie:
Yenlo, Nevlynn Janssen, tel: 071 8200082, email: nevlynn.janssen@yenlo.nl
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: jeanette@wildwerk.nl