SUSE Manager 3 verhoogt efficiency en verlaagt kosten

Salt software, verbeterd configuratie- en subscriptiebeheer, betere monitoring voor meer IT-agility ten behoeve van DevOps en hybride cloud

Alphen a/d Rijn, 22 april 2016 – SUSE Manager 3 is vanaf vandaag beschikbaar en helpt klanten de complexiteit van het beheer van hun IT-infrastructuur te verminderen. Dit is belangrijk omdat klanten kijken naar manieren om kosten te besparen en tegelijkertijd hun reactiesnelheid, nodig voor het in gebruik nemen van DevOps en hybride cloud-oplossingen, willen verhogen. 77 procent van de bedrijven gaat met dit doel aan de slag met private clouds en de bijbehorende stijging in complexiteit van IT vraagt om de verbeterde beheer-, automatiserings- en controlefuncties van SUSE Manager.

SUSE Manager 3 is de nieuwste software voor het beheer van Linux servers en zorgt voor lifecyclemanagement en monitoring in distributies, hardware-architecturen, virtuele platforms en cloudomgevingen. SUSE Manager 3 bevat Salt automation software en levert verbeterd configuratiemanagement, eenvoudiger subscriptiebeheer en verbeterde mogelijkheden voor monitoring.

“SUSE Manager is ontwikkeld met het oog op snellere reactie van IT op de veranderde vraag vanuit de business. Dat is mogelijk door het automatiseren van configuraties met Salt,” aldus Michael Miller, president for strategy, alliances en marketing van SUSE. “SUSE Manager 3 leent zich uitstekend voor grote datacenteromgevingen waar schaalbaarheid, prestaties en hoge beschikbaarheid zeer belangrijk zijn. Klanten weten dat het handmatig updaten, patchen en configureren van servers moeilijk en tijdrovend kan zijn, maar SUSE Manager lost dat probleem op door het beheer van hun Linux systemen te automatiseren en centraliseren en tegelijkertijd de kosten te verlagen.”

SUSE Manager 3 is een open source IT-managementoplossing voor het beheren van meerdere  Linux distributies, hardwareplatforms waaronder x86, IBM Power Systems en z Systems, alsmede fysieke, virtuele en cloudomgevingen – vanaf één gecentraliseerd console. Belangrijkste voordelen:

• Meer efficiëntie in IT door verbeterd configuratiebeheer met Salt. Door gebruik te maken van op Salt gebaseerd configuratiebeheer kunnen klanten tienduizenden systemen gebruiken zonder in te boeten op snelheid of veiligheid. Real-time configuratie en monitoring zorgen ervoor dat de tijd die nodig is om honderden of zelfs duizenden servers in grote omgevingen te patchen, significant lager wordt.

 Geoptimaliseerd gebruik en beheer van SUSE subscripties. Het nieuwe tool voor subscriptiebeheer in SUSE Manager geeft gedetailleerd inzicht in het gebruik van SUSE producten en toont de mate van gebruik. Dit zorgt ervoor dat klanten alleen betalen voor de subscripties die zij nodig hebben, op het moment dat zij ze nodig hebben.

• Minder IT complexiteit met verbeterde mogelijkheden voor monitoring door gebruik te maken van de Nagios-compatible Icinga monitoring server. De monitoringintegratie met Icinga levert extra rapportagemogelijkheden en zorgt voor monitoringoplossingen die eenvoudig te gebruiken zijn en voor flexibiliteit als het gaat om extra beheerfunctionaliteit. Klanten kunnen er ook voor kiezen hun bestaande monitoringoplossingen in combinatie met SUSE Manager te gebruiken, waardoor zij de controle en het beheer van hun IT assets kunnen verbeteren.

Meer informatie over SUSE Manager 3, inclusief informatie over prijs en beschikbaarheid:  www.suse.com/products/suse-manager.

Over SUSE
SUSE® is pionier in open source software en levert betrouwbare, interoperabele Linux, cloudinfrastructuur en storage-oplossingen die organisaties meer controle en flexibiliteit geven. Meer dan 20 jaar engineering , services en een uitgebreid partnerecosysteem vormen de basis van de producten en support die onze klanten helpen bij het beheren van complexiteit, bij het verminderen van kosten en bij het betrouwbaar leveren van bedrijfskritische diensten. Onze samenwerkingsverbanden geven ons de mogelijkheid innovaties aan te passen en te leveren, zodat onze klanten successen kunnen boeken, nu en in de toekomst. Meer informatie: www.suse.com.

PERSBERICHT: SUSE benoemt Chief Technology Officer

Alpen aan den Rijn – 4 april 2016 – SUSE heeft Dr. Thomas Di Giacomo tot Chief Technology Officer benoemd. Als CTO zal Di Giacomo deel uitmaken van het SUSE executive leadership team. Di Giacomo rapporteert rechtstreeks aan SUSE CEO Nils Brauckmann. De rol van CTO maakt verdere innovatie, groei en dynamiek mogelijk van SUSE als bedrijf en van het SUSE oplossingenportfolio dat bestaat uit het enterprise Linux-besturingssysteem en OpenStack cloudinfrastructuur– en Ceph storageoplossingen.

ThomasDiGiacomo-HG3Di Giacomo brengt een schat aan kennis en ervaring met zich mee wat SUSE zal helpen om zich sneller te ontwikkelen”, aldus Brauckmann. “Als CTO zal hij zich bezighouden met de actieve, strategische dialoog met onze klanten, onze partners en veel belangrijke opensource communities zodat wij ons voortdurend kunnen aanpassen om onze klanten succesvol te laten zijn.”

 

Di Giacomo zal zich niet alleen op de Linux-markt en community richten, maar ook op de gebieden waar het opensource ontwikkelmodel zorgt voor continue en snelle innovatie zoals NFV, PaaS, IaaS, containers en orkestratie. SUSE bevindt zich in een ideale positie om klanten en partnerste helpen om te kunnen profiteren van de snel aan populariteit winnende opensource innovaties zoals software-defined computing, storage en networking en om hen te helpen nieuwe IT- paradigma’s, zoals DevOps, te omarmen. Volgens Di Giacomo is voor het bedrijfleven een software-defined en op cloud gebaseerde toekomst weggelegd.

 

“Overal ter wereld wordt van IT verlangd de bedrijfscontinuïteit te garanderen en de kosten te verlagen terwijl flexibiliteit en innovatie voortdurend verbeterd moeten worden om concurrerend te kunnen zijn,” zegt Di Giacomo. “We bevinden ons nu in een software-defined IT-revolutie die door opensource innovatie wordt aangejaagd. Dit zal leiden tot de combinatie van enterprise-technologie met economische schaalbaarheid die bedrijven nodig hebben om die uitdaging het hoofd te bieden. SUSE’s in de praktijk bewezen vermogen om opensource innovaties beschikbaar te maken voor het bedrijfsleven en de focus op strategische partnerships maken deze nieuwe CTO rol erg uitdagend voor mij.”

 

Di Giacomo was CTO en vice president van innovatie bij Swisscom Hospitality Services en CTO van de Hoist Group , een wereldwijde leverancier van IT-diensten aan de hospitality en healthcare sector. Hij heeft expertise op het gebied van open source platforms, ontwikkeling en support van wereldwijde informatiesystemen en technologieën. Di Giacomo heeft een Ph.D. in informatica aan de Universiteit van Genève , waar hij als senioronderzoeker betrokken was bij zowel academisch werk als gezamenlijke collectieve projecten met partners zoals LG, Samsung , France Telecom , Siemens , Deutsche Telekom , T-Systems , Telecom Italia , Sony en Microsoft.

 

Over SUSE

SUSE® is pionier in open source software en levert betrouwbare, interoperabele Linux, cloud- en storage-infrastructuuroplossingen die organisaties meer controle en flexibiliteit geven. Meer dan 20 jaar engineering , services en een uitgebreid partnerecosysteem vormen de basis van de producten en support die onze klanten helpen bij het beheren van complexiteit, bij het verminderen van kosten en bij het betrouwbaar leveren van bedrijfskritische diensten. Onze samenwerkingsverbanden geven ons de mogelijkheid innovaties aan te passen en te leveren, zodat onze klanten successen kunnen boeken, nu en in de toekomst. Meer informatie: www.suse.com.

 

Copyright 2016 SUSE LLC. All rights reserved. SUSE and the SUSE logo are registered trademarks of SUSE LLC in the United States and other countries. All third-party trademarks are the property of their respective owners.