Yenlo’s Raad van Commissarissen compleet met aanstelling Sjoerd Blüm als derde Strategisch Lid

Amsterdam, 26 september 2019 – Wereldwijde integratie- en API-Managementspecialist Yenlo heeft vandaag aangekondigd dat Sjoerd Blüm, CIO bij Royal Schiphol Group, is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Yenlo. Yenlo heeft onlangs een Raad van Commissarisen (RvC) gevormd om de zakelijke inzichten van toonaangevende industriële en financiële managers in te zetten voor het versnellen van groei en wereldwijde expansie. Met de benoeming van Blüm is de RvC van Yenlo compleet. Eerder werden Manuela Spaninks, CFO bij diverse ondernemingen, en Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Capital, al aangesteld. Met deze drie leden is het snelgroeiende Yenlo klaar om haar positie wereldwijd strategisch uit te breiden met haar WSO2 Middleware as a Service product Connext

Expertise in ontwikkeling, ondernemerschap en investeringen
Met deze Raad van Commissarissen kan Yenlo profiteren van de expertise en de ervaring in het succesvol stimuleren van productontwikkeling, ondernemerschap en investeringen.

Sjoerd Blüm

Blüm leidt als CIO van Schiphol zijn IT-teams door de digitale transformatie van Schiphol. Zijn missie daarbij is om aan de luchthaven van de toekomst te werken en tegelijkertijd met behulp van leading technology de luchthaven elke dag optimaal te laten functioneren. “Sjoerd Blüm heeft zeer brede ervaring opgedaan op het gebied van netwerk en softwareontwikkeling. In zijn functie is hij gericht op vernieuwing en het efficiënter maken van ICT en kent hij als geen ander de voor- en nadelen van integratiesoftware. Zijn kennis en ervaring zullen een belangrijke bijdrage leveren aan Yenlo’s productontwikkeling.”, aldus mede RvC-lid Hubert Verbeek.

Manuela Spaninks

Manuela is als CFO en CEO jarenlang actief geweest in zorg, welzijn en kinderopvang en was onder andere CFO van Zorg in Nederland. Zij heeft samengewerkt met investeringsmaatschappijen en private investeerders en ruime ervaring opgedaan met de ‘buy-and-build’ strategie. Momenteel is Manuela actief als ‘parttime CFO’ wat inhoudt dat zij voor meerdere bedrijven tegelijkertijd werkt. Zo is zij nu actief bij een startup in de biomedische wereld en bij een organisatie in de geboortezorg.

Hubert Verbeek

Hubert heeft als Managing Partner van investeringsmaatschappij Holland Capital veel ervaring opgedaan met investeren in de technologiemarkt. Hij weet voor welke uitdagingen ondernemers staan, aangezien hij zelf jaren als ondernemer actief is geweest. Als investeerder heeft hij veel ervaring met het realiseren van groei.

Yenlo is zeer content met het aantreden van bovengenoemde RvC-leden en kijkt ernaar uit om in samenwerking met de RvC de groei van de onderneming nog verder te versterken. Ruben van der Zwan, CEO en medeoprichter van Yenlo: “Nu onze RvC helemaal compleet is, ook op technologisch gebied met de aanstelling van Sjoerd Blüm, kunnen we ons met nog meer focus richten op de groeiplannen in het binnen- en buitenland. IT-integratieoplossingen met opensource technologie zoals WSO2 en onze eigen Cloudgebaseerde Integration-as-a-Service oplossing, de WSO2 Managed Cloud oplossing Connext, zullen daarbij de boventoon blijven voeren.”

Over Yenlo
Yenlo is wereldwijd integratie- en API-Managementspecialist en maakt digitale transformatie mogelijk met opensource technologie. Yenlo is de grootste en belangrijkste partner van WSO2 en heeft een indrukwekkend klantenbestand over de hele wereld. Yenlo is van mening dat organisaties flexibel moeten zijn om een digitaal bureau te kunnen worden om hun relaties met klanten en bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren en nieuwe diensten, producten en businessmodellen aan hun portfolio toe te voegen. Yenlo is van mening dat deze flexibiliteit – in technologie, kennis en financieel – gerealiseerd kan worden door een open source API- en cloud-first-strategie. Meer informatie: www.yenlo.com.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Trademarks en geregistreerde trademarks zijn eigendom van de respectieve eigenaars.