SUSE Academic Program opent de deur naar open source voor studenten in de hele wereld

Op maat gemaakt programma bereidt studenten voor op de toekomst met software, training, tools en ondersteuning om academische organisaties te helpen open source software te gebruiken, te onderwijzen en te ontwikkelen

Met het nieuwe SUSE Academic Program opent SUSE® de deur naar de wereld van open source software voor studenten. SUSE deelt gratis of goedkope open source software, trainingsprogramma’s, tools en ondersteuning om scholen, universiteiten, academische ziekenhuizen en andere academische organisaties te leren open source software te gebruiken, te onderwijzen en te ontwikkelen. Het curriculum bevat onder andere cursussen voor SUSE Linux Certified Administrator (SCA).

“SUSE is het open open source bedrijf en bereidt leraren en studenten voor op de toekomst met gratis toegang tot onze uitgebreide kennis van technologie en software,” zegt Sander Huyts, SUSE sales vice president. “Het SUSE Academic Program is een eenvoudige manier om gekwalificeerde academische instellingen de waarde van SUSE technologie, trainingsmaterialen en aangepaste producten te laten ervaren zonder de verplichting tot betaling of minimaal orderbedrag. Wij streven ernaar scholen te helpen met de tools en technologie die zij nodig hebben om hun studenten voor hun toekomst klaar te stomen.”

Het SUSE Academic Program biedt de volgende voordelen aan deelnemende organisaties:
• Opleidingsmateriaal voor gecertificeerde Linux en andere cursussen voor trainers en studenten.
• Campusgebruik van trainingsmateriaal voor het onderwijzen van studenten.
• Aankoop van SUSE-producten tegen speciale prijzen en voorwaarden.
• Toegang tot SUSE-tools en producten voor labomgevingen, softwareontwikkeling of andere onderwijsinstellingen.
• Toegang tot de SUSE-kennisbank, forums en ondersteuning.

Het programma geeft deelnemende instellingen gratis toegang tot het SUSE Training curriculum voor zowel trainers als studenten, inclusief de rechten om het opleidingsprogramma op de campus te gebruiken voor educatieve, niet-commerciële doeleinden. Naast toegang tot trainingsmateriaal biedt SUSE gratis toegang tot middelen en open source tools voor software ontwikkeling. SUSE biedt ook een gunstig koopprogramma waarmee deelnemers SUSE-producten kunnen kopen met het juiste niveau van ondersteuning en onder voorwaarden en voor prijzen die alleen beschikbaar zijn voor onderwijsinstellingen.

“Er zijn veel wegen die ontwikkelaars van de toekomst kunnen nemen om hun vaardigheden op het gebied van software te vergroten”, aldus Al Gillen, vice-president, Software Development en Open Source, IDC. “Academische instellingen vormen een belangrijk pad voor beheerders en ontwikkelaars-in-opleiding. Programma’s voor snellere educatie, zoals dat van SUSE, zijn essentieel voor studenten op universiteiten om te leren over open source en praktische ervaring op te doen. Investeringen zoals deze zullen innovatie en keuze op de markt de komende jaren stimuleren.”

Meer informatie over het SUSE Academic Program en het aanbod, inclusief informatie over registratie:  www.suse.com/academic.

Over SUSE
SUSE® is pionier in opensource software en levert betrouwbare, interoperabele Linux, cloud- en storageinfrastructuuroplossingen die organisaties meer controle en flexibiliteit geven. Meer dan 20 jaar engineering , services en een uitgebreid partnerecosysteem vormen de basis van de producten en support die onze klanten helpen bij het beheren van complexiteit, bij het verminderen van kosten en bij het betrouwbaar leveren van bedrijfskritische diensten. Onze samenwerkingsverbanden geven ons de mogelijkheid innovaties aan te passen en te leveren, zodat onze klanten successen kunnen boeken, nu en in de toekomst.

Meer informatie: www.suse.com. Contact Partner Programma: Partnerteam.emea@SUSE.com

Copyright 2016 SUSE LLC. All rights reserved. SUSE and the SUSE logo are registered trademarks of SUSE LLC in the United States and other countries. All third-party trademarks are the property of their respective owners.